Pulpe de pui cu cartofi (reteta la cuptor)
Ingrediente pentru reteta:
- 4 pulpe de pui (cu os si piele)
- un kg cartofi (cartofi noi sau mici)
- 6 cepe verzi (mai tinere daca este posibil)
- doua linguri de pasta de ardei
- o lingura mare de ardei iute macinat in ulei
- doua lingurite de coriandru boabe macinate
- 5 catei de usturoi
- 5 linguri de ulei de floarea soarelui
- o lingura de unt
- un praf de sare
Mod de preparare pentru reteta Pulpe de pui cu cartofi:
Cartofii se spala bine cu un burete metalic si se taie in 2 sau 4 pe lumgime, dupa marime.
Pulpele se spala si se usca bine cu servetele.
Intr-un bol se amesteca pasta de ardei, ardeiul iute macinat, usturoiul strivit, coriandrul si putina sare.
Se adauga 2 linguri de ulei si se omogenizeaza.
Peste cartofi si pulpe se toarna pasta obtinuta. Se amesteca sa se acopere omogen.
Se pun toate in tava cuptorului, rasfirandu-le pe toata suprafata. Se mai presara putina sare peste cartofi si pulpe.
Se toarna aprox. 150 ml de apa pe marginea tavii.
Se curata ceapa verde si se taie in segmente lungi (partea alba si cozile separat). Se pune peste cartofi si pui.
Se da tava acoperita cu folie la cuptor, la 200 de grade Celsius pentru 20 minute.
Apoi se creste temperatura la 220 de grade Celsius si se mai coace fara folie aproximativ 30 de minute.
Dupa acest timp se verifica puiul si cartofii, sa fie facuti. Puiul trebuie sa fie rumenit deja.
Se adauga untul in tava si se amesteca usor cu cartofii si ceapa verde. Se mai da tava la cuptor 5 minute. Este gata! Va dorim Pofta Buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Cartofi la cuptor cu ciuperci (reteta de post)
Cartofi fierti cu branza (reteta simpla)
Mancare de cartofi cu ciolan afumat
Mancare de cartofi cu carnati afumati
Cartofi cu bacon si ceapa (reteta la cuptor)