Cartofi umpluti cu ciuperci
Ingrediente pentru reteta Cartofi umpluti cu ciuperci:
- opt cartofi
- aproximativ 250 de grame de ciuperci proaspete
- o ceapa mica
- o lingurita de sare
- o jumatate de lingurita de piper
- o legatura de marar si o legatura de patrunjel
- 50 de grame de unt pentru prajit
- o jumatate de lingura de faina
- 200 de grame de smantana
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare pentru reteta Cartofi umpluti cu ciuperci:
Toaca marunt ciupercile, ceapa, legatura de marar si legatura de patrunjel si inabusa-le in unt, intr-o tigaie cu capac peste ele.
Presara faina, amestecand mereu, adauga smantana, sarea si zeama de lamaie.
Curata cartofii, taie-i jumatati (sau doar un capacel, daca sunt mai mici, dar va recomandam cartofii un pic mai maricei), scobeste-i si umple-i cu ciupercile preparate.
Aseaza-i intr-o cratita cu unt fierbine, prajeste-i putin, apoi adauga apa, putin cate putin, sa fiarba inabusit, pana se inmoaie cartofii.
Reteta de Cartofi umpluti cu ciuperci se poate servi si asezonata cu verdeturi. Va dorim pofta buna!
Pentru aceasta reteta de Cartofi umpluti cu ciuperci va recomandam sa consultati si categoria de Supe si Desert , pentru un meniu complet format din cartofi.
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Mancare
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Cartofi umpluti cu creier (reteta cu creier de vita)
Cartofi umpluti cu legume (reteta dietetica)
Cartofi umpluti cu carne (reteta dietetica)
Cartofi cu sos (reteta cu sos de smantana si reteta cu sos de lapte)
Mancare de cartofi cu sos de rosii
Cartofi gratinati (trei retete de preparare)
Musaca de cartofi cu carne si ciuperci
Mancare de cartofi cu costita (reteta cu si fara smantana)
Mancare de cartofi cu orez si ciuperci