Cartofi in careuri (reteta servita in restaurante Michelin)
Reteta dupa o idee Mugaritz, restaurantul cu 2 stele Michelin de langa San Sebastian.
Ingrediente pentru reteta Cartofi in careuri:
- 6 cartofi medii (aprox. 200 de grame fiecare)
- putin ulei de floarea soarelui
- un praf de sare
- un praf de piper negru
- piment d’espelette
Mod de preparare pentru reteta Cartofi in careuri:
Se spala cartofii si din cauza ca nu ii veti curata de coaja ii frecati bine cu un burete de sarma.
Se taie cartofii in doua pe lungime. Miezul se cresteaza in careuri, ca o tabla de sah , la distanta cam de 1 cm si la o adancime cam de 1.5 cm.
Aveti grija sa nu taiati aproape pana jos in adancime, se vor rupe la copt.
Se aseaza in tava de copt la distanta unii de altii. Se ung cu ulei pe partea crestata.
Se presara cu sare, se rasneste piper negru si se adauga si piment d’espelette daca ii doriti picanti.
Se coc la 190 de grade Celsius timp de 1 ora.
In ultimele 10-15 minute, ii verificati si daca sunt facuti dar nu sunt rumeni, ridicati temperatura la 220C (sau mutati pe programul de rumenire intensiva daca cuptorul are acest program, care practic baga mai multa caldura de sus decat de jos).
Cand sunt rumeni placut, ii scoateti pe platou. Sunt buni stropiti cu un ulei de verdeturi. Se poate folosi ulei de patrunjel, dar si uleiul de marar.
Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
sursa: e-reteta.ro
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Alte retete de garnituri de cartofi foarte bune:
Cartofi noi cu menta (reteta cu unt si lamaie)
Cartofi dulci la cuptor (reteta garnitura de post)
Cartofi wedges (reteta de post la cuptor)
Cartofi cu ierburi la cuptor (reteta de post)
Cartofi prajiti la cuptor cu cascaval (sau mozzarella)