Supa italieneasca cu cartofi (reteta de post)
Ingrediente pentru reteta:
- aprox. 200 de grame de fasole uscata
- un morcov maricel sau doi morcovi mai mici
- o radacina de patrunjel
- 100 de grame de fasole verde
- doi cartofi
- o jumatate de varza
- o conopida
- un dovlecel
- o ceapa
- doua linguri de bulion
- aprox. 4 litri de apa
- aprox. 100 de grame de spaghete
- 200 de grame de tofu
- aprox. doua linguri de ulei de floarea soarelui
- o jumatate de lingurita de maghiran
- 4 catei de usturoi
- un praf de sare si un praf de piper
Mod de preparare pentru reteta Supa italieneasca cu cartofi (reteta de post):
Se fierbe fasolea uscata la foc mic, schimband doua ape. Se curata si se spala celelalte legume.
Se rupe fasolea verde in bucati, se desface conopida in buchetele, se taie cartofii, dovlecelul, morcovul, si patrunjelul in cuburi, iar varza fideluta.
Apoi se toaca marunt ceapa si rosiile. Cand fasolea e aproape fiara, se incalzesc aprox. 3 litri de apa intr-o oala, pana clocotesc.
Se adauga legumele astfel: morcovii, conopida, cartofii, varza, dovlecelul si ceapa.
Dupa ce legumele s-au inmuiat, se pun pastele, boabele de fasole scurse si rosiile sau bulionul si se mai da in cateva clocote.
Se curata si se zdrobeste usturoiul, se adauga tofu si ulei de floarea soarelui obtinand o pasta care se adauga in supa la sfarsit, impreuna cu maghiranul, piperul si sarea dupa gust. Va dorim Pofta Buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de supe:
Supa crema de mazare (reteta de post)
Bors de zarzavat cu cartofi (reteta de post)
Supa crema de ciuperci (reteta de post)
Bors de sfecla cu cartofi (reteta de post)
Bors calugaresc (reteta de post)
Supa crema de cartofi cu broccoli