Supa de cartofi cu smantana

supa de cartofi cu smantana

Supa de cartofi cu smantana

Ingrediente Supa de cartofi cu smantana:

  • 2 morcovi potriviti, taiati cubulete
  • 1 telina, taiata cubulete
  • 1 radacina de patrunjel, taiata cubulete
  • 1 pastarnac, taiat cubulete
  • 300 grame de cartofi, taiati cubulete
  • 1 ceapa, taiata marunt
  • 200 grame de samantana
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita de faina
  • 2 lingurite de sare
  • 1 legatura de patrunjel, taiat fin
  • 1 lingura de maghiran verde, taiat fin sau o lingurita de maghiran uscat

Mod de preparare Supa de cartofi cu smantana:

Toarna intr-o oala doi litri de apa rece si adauga morcovul, telina, patrunjelul si pastarnacul. Acopera vasul cu un capac si lasa-le sa fiarba, la foc mic, timp de 20-30 de minute. Adauga apoi ceapa si cartofii si mai fierbe inca 15-20 de minute.

Separat, amesteca, intr-un bol destul de mare, smantana cu faina si cu galbenusul de ou. Cand supa a fiert, ia-o de pe foc si toarna, treptat, un polonic de supa peste compozitia de smantana, amestecand continuu. Omogenizeaza apoi cele doua compozitii si fierbe inca cinci minute, la foc mic. Potriveste de sare si presara patrunjelul si maghiranul. Pofta buna!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Supe