Supa de cartofi cu patrunjel

supa de cartofi cu patrunjel reteta

Supa de cartofi cu patrunjel

Ingrediente pentru reteta Supa de cartofi cu patrunjel:

  • aproximativ trei litri de apa
  • o jumatate de kilogram de cartofi
  • un morcov
  • un patruniel
  • un praz
  • o jumatate de telina
  • o ceapa
  • o lingura de unt sau o lingura de ulei
  • aproximativ o lingura faina
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru reteta Supa de cartofi cu patrunjel:

Se fierbe zarzavatul in apa cu sare. Cand este complet fiert, se strecoara, iar in zeama se fierb cartofii taiati bucatele.

Se prajeste putin in unt sau in ulei o ceapa taiata marunt, peste care se pune o lingura de faina.

Se stinge cu putina apa sau cu zeama din supa. Se lasa sa dea doua, trei clocote.

Se amesteca incet cu supa, ca sa nu se formeze cocolosi. Se mai lasa sa fiarba.

Inainte de a servi supa de cartofi, se adauga frunze de patrunjel taiate fin. Va dorim Pofta Buna!

Pentru aceasta reteta de Supa de cartofi cu patrunjel va recomandam sa consultati si categoria de Mancare si Desert , pentru un meniu complet format din cartofi.

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Supe

Citeste si retetele:

Supa de cartofi mov

Supa de cartofi cu mazare

Supa crema de cartofi cu pui

Supa crema de cartofi (reteta vegetariana)

Supa crema de cartofi cu gulii

Supa crema de cartofi cu praz

Bors de cartofi (doua retete de preparare)

Supa de cartofi cu smantana