Supa crema de cartofi cu pui

supa crema de cartofi cu pui reteta preparare

Supa crema de cartofi cu pui

Ingrediente pentru reteta Supa crema de cartofi cu pui:

  • un pui, taiat bucati
  • o telina, taiata felii
  • doua cepe, taiate in patru
  • 600 de grame de cartofi, taiati felii
  • un ardei gras, taiat bucati
  • un fir de praz, taiat bucati
  • 200 de grame de smantana
  • doua galbenusuri de oua
  • o lingurita de faina
  • doua lingurite de sare
  • o lingura de unt sau o lingura de margarina
  • un varf de cutit de piper alb

Mod de preparare pentru reteta Supa crema de cartofi cu pui:

Spala bine carnea de pui, sub un jet de apa rece, si pune carnea la fiert in aproximativ doilitri de apa. Lasa carnea aproximativ 30 de minute – 35 de minute, la foc potrivit, si spumeaza de cate ori este nevoie. Adauga apoi legumele si sarea si continua fierberea, inca aproximativ 20 de minute, la foc mic.

Dupa ce a fiert puiul, dezoseaza-l indeparteaza pielita si taie carnea cubulete. Separat, amesteca smantana cu galbenusurile si faina. Dupa ce ai pasat legumele impreuna cu zeama, toarna jumatate din cantitatea obtinuta peste compozitia de smantana si amesteca cu un tel. Incorporeaz-o apoi in supa, adauga untul si carnea de pui mai da un clocot.

Serveste supa fierbinte, cu putina smantana deasupra. Pofta buna!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Supe

Citeste si retetele:

Supa crema de cartofi (reteta vegetariana)

Supa crema de cartofi cu gulii

Supa crema de cartofi cu praz

One thought on “Supa crema de cartofi cu pui

Comments are closed.