Supa crema de cartofi cu broccoli
Ingrediente pentru reteta Supa crema de cartofi cu broccoli:
- 500 de grame de broccoli
- doi cartofi
- o ceapa
- o jumatate de telina
- o lingura de zeama de la o lamaie
- 100 ml de smantana
- ulei de floarea soarelui
- sare si piper
Mod de preparare pentru reteta Supa crema de cartofi cu broccoli:
Se curata, se spala si taie cubulete de marime potrivita cei doi cartofi, o ceapa si o jumatate de telina micuta.
Se spala cele 500 de grame de broccoli sub un jet puternic de apa si se desface in buchetele.
Se pun cateva linguri de ulei de floarea soarelui (cam 3-4) in cratita in care urmeaza sa fierbem supa crema de broccoli si adaugam ceapa, cartofii si telina atunci cand uleiul s-a incins.
Se lasa la calit timp de cateva minute, pana observam ca ceapa incepe sa devina translucida, moment in care adaugam buchetelele de broccoli.
Turnam apa fierbinte (nu rece) cat sa acopere si apoi sa treaca cu trei – patru degete peste legume (in functie de cat de groasa dorim sa ne iasa supa crema de broccoli).
Buchetele de broccoli se vor ridica la suprafata, deci apa trebuie sa depaseasca celelalte legume.
Adaugam sare dupa gust si lasam supa crema sa fiarba la foc mediu aproximativ 30 de minute, insa cel mai sigur este sa incercam telina si cartofii (adica legumele care fierb cel mai greu).
Dupa ce ne asiguram ca toate legumele sunt fierte, luam cratita de pe foc si le pasam cu blenderul (sau, daca nu avem un blender, le trecem printr-o sita).
Punem 100 ml de smantana in supa fierbinte, piperam dupa gust si amestecam. Pofta Buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Pentru aceasta reteta de Supa crema de cartofi cu broccoli va recomandam sa consultati si categoria de Mancare si Desert , pentru un meniu complet format din cartofi.
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Supe
Citeste si retetele:
Supa de cartofi cu legume (reteta de post)