Ciorba de legume (reteta de post)
Ingrediente pentru reteta Ciorba de legume (reteta de post):
- 2 cartofi potriviti ca marime, curatati si taiati
- 2 bucati de praz taiate sau 2 cepe tocate marunt
- 2 morcovi taiati in bucatele
- 2 teline potrivite, taiate in bucati
- 2 – 3 catei de usturoi, taiati in bucati
- o foaie de dafin
- un varf de lingurita de cimbru uscat
- o lingurita de ulei de floarea soarelui
- un praf de sare (dupa gust)
- sucul de la o lamaie
- o legatura de patrunjel tocat
- aprox. un litru si jumatate de apa
Mod de preparare pentru reteta Ciorba de legume (reteta de post):
Se pune uleiul de floarea soarelui in oala de ciorba.
Se adauga prazul sau ceapa (in functie de alegerea facuta), morcovii si telina si se calesc la foc potrivit timp de aprox. 2 minute – 3 minute, pana cand legumele incep sa se inmoaie.
Se adauga usturoiul taiat in bucati si se mai lasa pe foc inca un minut.
Se adauga apa si restul ingredientelor si se pun din nou la fiert.
Cand da in clocot, se reduce focul si se mai lasa pe foc pentru aproximativ 45 de minute – 50 de minute.
La sfarsit se adauga sucul de lamaie si verdeata. Este gata! Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de supe:
Ciorba de ciuperci cu varza acra (reteta de post)
Supa crema de usturoi cu cartofi (reteta cu smantana)
Ciorba de salata cu cartofi (reteta de post)
Ciorba de loboda cu cartofi (reteta de post)
Ciorba de cartofi cu taitei (reteta de post)
Supa crema de cartofi dulci (reteta cu smantana)
Supa italieneasca cu cartofi (reteta de post)
Supa crema de mazare (reteta de post)