Ciorba de cartofi (reteta de post)
Ingrediente pentru reteta Ciorba de cartofi (reteta de post):
- un kilogram de cartofi
- patru cepe
- verdeata (patrunjel si leustean)
- o cutie de rosii cuburi in suc propriu
- doi ardei grasi
- doi – trei papusi de fidea (sau taitei – vezi si reteta de taitei de cartofi)
- zeama de la o lamaie sau o cana de bors (la alegere)
- un praf de sare
Mod de preparare pentru reteta Ciorba de cartofi (reteta de post):
Cartofii se curata si se taie in bucati, se pun sa fiarva cu apa rece, un praf de sare si ceapa tocata marunt.
Cand sunt aproape fierti se adauga ardeiul tocat si rosiile. Se mai dau cateva clocote si se adauga si fideaua sau taiteii de cartofi.
Se drege cu zeama de lamaie sau cu bors (in functie de alegerea facuta) si se adauga verdeata tocata marunt. Este gata!
Inainte de a se servi, se mai presara un pic de patrunjel verde. Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Pentru aceasta reteta de Ciorba de cartofi (reteta de post) va recomandam sa consultati si categoria de Mancare si Desert , pentru un meniu complet format din cartofi.
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Supe
Citeste si alte retete:
Supa crema de cartofi cu broccoli
Supa de cartofi cu legume (reteta de post)
Supa crema de cartofi (reteta vegetariana)
Supa crema de cartofi cu gulii