Ciorba de cartofi cu taitei (reteta de post)

ciorba de cartofi cu taitei

Ciorba de cartofi cu taitei (reteta de post)

Ingrediente pentru reteta:

  • 5 cartofi mari
  • doi ardei grasi galbeni
  • un gogosar rosu
  • doua cepe potrivite ca marime
  • o jumatate de punga de taitei fără ou (poti prepara singuri taiteii, vezi reteta de taitei de cartofi)
  • trei linguri de ulei de floarea soarelui
  • suc de rosii
  • patrunjel proaspăt tocat
  • un litru de bors (bors nu foarte acru)

Mod de preparare pentru reteta Ciorba de cartofi cu taitei (reteta de post):

Se curata cartofii, se spala bine si se pun intr-un castron cu apa.

Curatati si ceapa, taiati-o in jumatate si puneti-o intr-un bol cu apă, sa mai se ducă din iutime, apoi spalati bine si ardeii si gogosarul.

Luati fiecare cartof si taiati in cubulete mai maricele, pentru ca se pot topi la fiert.

Ceapa tocati-o marunt. Taiati si ardeiul si gogosarul bucatele de marime mica sau medie.

Puneti o oala cu putina apa la fiert peste care adaugati ceapa. Dupa aproximativ 2 minute adaugati ulei de floarea soarelui si amestecati.

Aveti grija sa nu se arda ceapa. Apoi, peste ceapa innabusita, adaugati ardeii si lasati sa se fiarba putin. Mai adaugati apa peste ei.

Dupa aceea adaugati cartofii ai apa peste ei. Lasati sa inceapa sa fiarba, incercati cate un cartof sa vedeti in ce stadiu sunt.

Dati focul mai incet, dar stati pe langa aragaz pentru a amesteca din cand in cand si pentru a adauga apa, daca e cazul.

Cand sunt aproape fierti cartofii, intr-o oala mai mica puneti la fiert borsul. Intre timp puneti apa cu sare la fiert si adaugati taiteii.

Lasati circa 10 minute, apoi stingeti focul. Strecurati taiteii si varsati-i peste ciorba.

Dupa ce a fiert borsul, il veti adauga in oala cu ciorba de cartofi.

Este gata! Serviti cat e calda. Adaugati in farfurie, patrunjelul tocat proaspat. Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Citeste si alte retete de supe:

Supa crema de cartofi dulci (reteta cu smantana)

Supa italieneasca cu cartofi (reteta de post)

Supa crema de mazare (reteta de post)

Bors de zarzavat cu cartofi (reteta de post)