Bors de cartofi (doua retete de preparare)
Bors de cartofi – reteta I
Ingrediente Bors de cartofi – reteta I:
- un morcov, taiat cubulete
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica, taiata cubulete
- 400 de grame de cartofi, taiati cubulete
- 1 ceapa, taiata marunt
- putin praz, taiat marunt
- 1 ardei gras, taiat cubulete
- 4 rosii – 5 rosii, taiate cubulete
- 1 lingura de pasta de tomate
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- un litru de bors
- 2 oua batute
- 2 lingurite de sare
- 2 legaturi de leustean taiat fin
- o legatura de patrunjel verde taiat fin
Mod de preparare Bors de cartofi – retata I:
Pune la fiert morcovul, radacina de patrunjel si telina si lasa-le sa fiarba aproximativ 20 de minute – 30 de minute. Adauga ardeiul, cartofii, ceapa si prazul si mai fierbe 15 minute – 20 de minute, tot cu vasul acoperit. Dizolva pasta de tomate in 150 de ml de apa si toarn-o impreuna cu rosiile taitae cuburi in ciorba. Pune borsul si fierbe inca aprox. 15 minute, tot la foc mic. Potriveste apoi de sare si incorporeaza ouale batute si verdeata. La final, toarna deasupra uleiul si amesteca usor. Pofta buna!
Bors de cartofi – reteta II
Ingrediente Bors de cartofi – reteta II:
- doi morcovi, taiati cubulete
- 500 de grame de cartofi, taiati cubulete
- 2 ardei grasi, taiati cubulete
- 1 fir de praz, taiat marunt
- 5 rosii, taiate cuburi
- 2 legaturi de patrunjel, taiat fin
- 1 legatura de leustean, taiat fin
- un litru de bors
- 3 oua batute
- 2 ligurite de sare
Mod de preparare Bors de cartofi – reteta II:
Pune morcovii, cartofii si ardeii grasi la fiert in doi litri de apa clocotinda. Acopera vasul si lasa-le sa fiarba aproximativ 15 minute – 20 de minute. Adauga apoi rosiile si borsul si mai fierbe aproximativ 15 minute. Potriveste de sare si, la sfarsit, adauga verdeata taita fin si ouale batute. Pofta buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Supe