Bors calugaresc (reteta de post)
Ingrediente pentru reteta Bors calugaresc (reteta de post):
- doi cartofi
- o ceapa alba
- 500 de ml de bors
- un dovlecel
- doi morcovi (sau mai multi in functie de preferinta)
- o telina
- aproximativ 100 de grame de fasole verde
- doi ardei
- 6 rosii
- 4 – 5 frunze de varza alba
- un praf de sare (dupa gust)
- leustean
- 3 – 4 frunze patrunjel verde
- un praf de piper (dupa gust)
- una sau doua lingurite de ulei de masline (afla si ce beneficii pentru sanatate iti ofera uleiul de masline)
Mod de preparare pentru reteta Bors calugaresc (reteta de post):
Se curata si se spala toate legumele. Se taie cubulete sau rondele, dupa preferinta, si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
Dupa ce au fiert, se pune uleiul de masline, se adauga piperul si se acopera cu un capac. Se mai lasa sa fiarba la foc potrivit.
Intre timp, se oparesc rosiile, se curata de coaja, se paseaza cu blenderul si se pun in oala cu legumele fierte.
Se mai lasa sa dea in cateva clocote, la foc mic.
Separat, se pune borsul intr-un recipient si se fierbe aproximativ 3 – 4 minute, pana da in clocot, apoi se toarna in oala peste celelalte legume.
Acest bors calugaresc se serveste asezonat cu leustean si patrunjel. Este gata! Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Supe
Citeste si alte retete:
Ciorba de cartofi (reteta de post)
Supa crema de cartofi cu broccoli
Supa de cartofi cu legume (reteta de post)
Supa crema de cartofi (reteta vegetariana)
Supa crema de cartofi cu gulii