Salata de cartofi cu pastrav la tigaie
Ingrediente pentru reteta Salata de cartofi cu pastrav la tigaie:
- 800 de grame de cartofi (mai delicioasa preparata cu cartofi noi)
- doi pastravi proaspeti, intregi
- 100 ml de maioneza (sau maioneza de post)
- un praf de sare
- un praf de piper
- o lingura de capere
- o lingura de patrunjel proaspat, tocat
- o lingura de chives, tocat
- o lingura de suc de lamaie
- ulei de masline
- lamaie pentru servit
Mod de preparare pentru reteta Salata de cartofi cu pastrav la tigaie
Cartofii se taie in jumatati, daca sunt prea mari si se fierb, necuratati de coaja, in apa cu sare timp de aproximativ 10 -12 minute, pana sunt gatiti complet.
Separat de cartofi se amesteca maioneza cu sucul de lamaie, patrunjelul, chives si caperele tocate. Se adauga peste cartofi si se amesteca cu grija.
Intre timp, se cresteaza pestele din loc in loc, pe ambele parti si se presara cu sare si piper.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se prajeste pestele timp de aproximativ 5 – 8 minute pe parte in functie de grosime.
Se servesc imediat cu salata de cartofi si bucati de lamaie. Reteta de Salata de cartofi cu pastrav se poate asorta si cu legume.
Va dorim Pofta Buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Salate
Pentru aceasta reteta de Salata de cartofi cu pastrav la tigaie va recomandam sa consultati si categoria de Supe si Desert , pentru un meniu complet format din cartofi.
Alte retete de salate:
Salata orientala (reteta de post)
Salata de cartofi cu ceapa si costita
Salata de cartofi cu varza (reteta cu varza acra)
Salata de cartofi cu carne (reteta cu carne de vita sau pui)