Tocanita de miel cu cartofi (reteta la ceaun sau cratita)
Ingrediente pentru reteta:
- 500 de grame – 700 de grame de carne de miel frageda
- 10 cartofi
- 3 cepe mari
- un praf de sare
- un praf de piper
- o lingurita de boia dulce
- ulei pentru prajit ceapa
- morcovi fierti (optional)
Mod de preparare pentru reteta Tocanita de miel cu cartofi:
Mai intai se spala carnea foarte bine si se taie bucati mai mici (se pun si oasele pentru ca acestea dau gust).
Se curata si se toaca ceapa marunt. Intr-o cratita mai mare (sau de prefareat, un ceaun daca aveti) se incinge uleiul si punem ceapa ca sa se prajeasca.
Dupa ce ceapa s-a inmuiat putin se adauga boiaua si se amesteca. Se adauga si bucatile de carne si se amesteca bine.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se pune apa calduta sa depaseasca carnea cu vreo 2 degete si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic timp de aproximativ 1 ora.
Intre timp se curata si se taie cartofii felii mai mari, deoarece se vor zdrobi cand fierb si vor forma sosul de pe carne.
Cand carnea e aproape fiarta, se adauga cartofii, se mai pune putina sare si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic in continuare timp de aproximativ 35 de minute – 40 de minute.
Cand cartofii sunt moi si se zdrobesc usor (puteti sa zdrobiti cu furculita putin pentru a ajuta la formarea sosului), tocanita e gata, condimentati si serviti apoi cu muraturi.
Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Ciuperci cu legume la tigaie (reteta de post)
Chiftelute de legume (reteta de post la tigaie sau cuptor)
Gulas de ciuperci (reteta de post)
Ghiveci de legume la cuptor (reteta de post)
Conopida la cuptor (reteta de post)