Tocanita de cartofi si ciuperci (reteta de post)
Ingrdiente pentru reteta:
- aproximativ o jumatate de kilogram de cartofi
- aprox. 250 de grame de ciuperci
- o ceapa
- un ardei
- rosii in bulion
- un praf de sare
- un praf de piper
- ulei de floarea soarelui
- patrunjel tocat marunt
Mode de preparare pentru reteta Tocanita de cartofi si ciuperci (reteta de post):
Se curata cartofii, se spala si se taie in bucati mai maricele (de preferat bucati mai mari, dar se pot taia si bucati mai mici, dar trebuie avut grija sa nu se sfarame cartofii). Ii punem la fiert intr-o oala.
Intre timp, curatam si ciupercile de pamant, daca este nevoie, le spalam bine sub un jet de apa si le taiem in bucati mai mari.
Curatam ceapa si ardeiul, le taiem marunt si le punem la prajit cu un pic de ulei de floarea soarelui.
Cand ceapa s-a calit, se adauga rosiile in bulion, dupa care prajeala se adauga la cartofi, care ar trebui sa fie pe jumatate fierti.
Se pune si sare dupa care se adauga si ciupercile. Lasam totul sa fiarba pana cand cartofii sunt aproape gata.
Se aprinde cuptorul. Tocanita se asaza intr-un vas care se poate baga la cuptor (de preferat un vas de timp Jena).
Introducem tocanita la cuptor pana se rumeneste (durata poate varia in functie de cuptor, in general in jur de aproximativ 20 de minute, in cuptorul preincalzit la aprox. 200 de grade).
Cand e gata, o scoatem si punem deasupra patrunjelul tocat marunt. Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Chiftele de cartofi in crusta de seminte (reteta de post)
Cartofi brutaresti cu ceapa (reteta la cuptor)
Ardei umpluti cu cartofi (reteta de post)
Varza calita cu cartofi natur (reteta de post)