Tocana manastireasca cu cartofi (reteta de post)
Ingrediente pentru reteta Tocana manastireasca cu cartofi (reteta de post):
- 5 – 6 cartofi
- 4 vinete
- 5 – 6 ardei grasi
- 4 – 5 rosii
- 3 – 4 cepe
- doua – trei linguri de ulei de floarea soarelui
- cateva capatani de usturoi (dupa gust)
- un praf de sare (dupa gust)
- un praf de piper (dupa gust)
- patrunjel verde tocat marunt
Mod de preparare pentru reteta Tocana manastireasca cu cartofi (reteta de post):
Se coc ardeii si vinetele, dupa care se curata de coaja si se pun la scurs cateva minute intr-o sita de plastic pentru a nu oxida vanata.
Intr-un vas de tuci, se calesc usturoiul si rosiile curatate de coaja, cartofii taiati cubulete, ardeii copti maruntiti, vinetele tocate, ceapa, sarea si piperul.
Se acopera cu apa calda cat sa cuprinda toata compozitia.
Vasul se lasa la foc mic sa fiarba in tihna si sa aiba vreme sa isi lase aromele in sos.
La final, se pune patrunjel verde tocat marunt, pentru a se da prospetime mancarii. Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, inainte sa te apuci de treaba in bucatarie, vezi si alte retete din categoria Mancare
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Chiftele de ghebe si cartofi (reteta de post)
Cartofi lyonezi (lionezi – reteta de post)
Cartofi umpluti cu orez (reteta de post)
Cartofi copti cu mustar (reteta la cuptor)
Cartofi cu costita afumata (reteta la cuptor)
Mancare de cartofi cu peste si ceapa
Cartofi taranesti (doua retete de post)
Tocanita de cartofi (reteta clasica de post)
Cartofi umpluti cu ciuperci (reteta cu smantana)
Cartofi umpluti cu legume (reteta dietetica)
Cartofi umpluti cu carne (reteta dietetica)
Mancare de cartofi cu costita (reteta cu si fara smantana)