Tocana de linte cu cartofi (reteta de post)

tocana de linte

Tocana de linte cu cartofi (reteta de post)

Ingrediente pentru reteta:

  • o jumatate de kilogram de linte
  • 3 cartofi taiati cuburi
  • 3 morcovi taiati marunt
  • doua cani de suc de rosii
  • o lingurita de maghiran
  • un sfert de lingurita de cimbru
  • doi catei – trei catei de usturoi (dupa gust)
  • doua cepe taiate marunt
  • o lingurita de boia
  • un praf de sare (dupa gust)
  • o foaie de dafin
  • patrunjel verde
  • optional se poate adauga si ardei iute

Mod de preparare pentru reteta Tocana de linte cu cartofi (reteta de post):

Lintea se fierbe timp de aproximativ 15 minute.

Se adauga celelalte ingrediente, in afara de sare, dafin, boia si patrunjel, si se fierb pana cand cartofii si morcovii sunt bine patrunsi.

La sfarsit, se adauga foaia de dafin, boiaua, patrunjel verde si praful de sare (optional se poate adauga si ardei rosu). Este gata! Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Citeste si alte retete de mancare de cartofi:

Mancare de cartofi cu carnati (reteta traditionala)

Tocana de legume cu cartofi (reteta de post)

Cartofi umpluti cu ciuperci la cuptor (reteta de post)

Musaca de cartofi cu orez (reteta de post)

Mancare de linte cu cartofi (reteta de post)

Mancare de conopida cu cartofi (reteta de post)