Tocana de legume cu cartofi (reteta de post)

tocana de legume

Tocana de legume cu cartofi (reteta de post)

Ingrediente pentru reteta:

  • 3 carfofi
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 3 rosii
  • 100 de grame de fasole verde
  • aproximativ doua linguri de pasta de tomate
  • 50 de ml de ulei de floarea soarelui
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • mix de legume uscate
  • un praf de sare
  • un praf de piper

Mod de preparare pentru reteta Tocana de legume cu cartofi (reteta de post):

Toate legumele se curata si se taie in bucati potrivite, Intr-o cratita, se pune uleiul si se caleste ceapa aprox. 3 – 4 minute.

Se presara mixul de legume uscate si praful de piper.

Se adauga morcovii taiati rondele (sau cum doriti dumneavoastra) si apa si se fierb timp de aproximativ 10 minute.

Se adauga ardeii, fasolea verde, vanata si dovlecelul si se fierb toate timp de aproximativ 10 – 15 minute.

Se adauga cartofii si se mai fierbe totul timp de 15 – 20 de minute.

Se adauga rosiile si pasta de tomate si se mai fierbe tot amestecul timp de aproximativ 5 minute.

Se introduce in cuptor pentru 30 de minute sa mai scada. Se pune verdeata tocata si se potriveste de sare.

Se mai tine in cuptor aproximativ 10 minute si este gata! Se mananca simpla sau ca garnitura la alte preparate.

La servire se poate presara deasupra patrunjel tocat marunt. Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Citeste si alte retete de mancare de cartofi:

Musaca de cartofi cu orez (reteta de post)

Mancare de linte cu cartofi (reteta de post)

Mancare de conopida cu cartofi (reteta de post)

Chitele de dovlecel cu cartofi (reteta de post)

Cartofi umpluti cu ciuperci la cuptor (reteta de post)