Tocana Ardeleneasca de cartofi (reteta cu piept de porc)

tocana ardeleneasca

Tocana Ardeleneasca de cartofi (reteta cu piept de porc)

Ingrediente pentru reteta:

  • aprox. un kilogram de cartofi
  • aprox. un kilogram de piept de porc cu os
  • 200 de ml de vin
  • o ceapa rosie (de marime medie, sau doua cepe mai mici)
  • 20 de grame de boia de ardei dulce
  • 20 de grame de chimen
  • 20 de grame de cimbru
  • o legatura de tarhon
  • o legatura de patrunjel
  • 20 de grame de delikat de legume
  • aprox. 200 de ml de ulei de floarea soarelui
  • otet balsamic (optional, pentru servire cu ceapa)

Mod de preparare pentru reteta Tocana Ardeleneasca de cartofi (reteta cu piept de porc):

Pieptul de porc cu os se taie si portioneaza.

Ceapa rosie se taie pestisori si se caleste in ulei, se adauga bucatile de carne si se rumenesc, se stinge cu cana de vin si se lasa sa fiarba pe marginea plitei, intr-o oala acoperita.

Cartofii se curata, se taie sferturi, se freaca cu sare (sa nu se inmoaie) si se pun peste bucatile de carne patrunsa.

Se adauga piper, boia de ardei dulce, chimen pisat, cimbru si sare.

Se amesteca si se acopera din nou, se mai lasa sa fiarba pana cand cartofii sunt patrunsi.

Spre sfarsitul fierberii se adauga tarhon si patrunjel tocat marunt.

Este gata! Va dorim Spor in Bucatarie si Pofta Buna!

Se poate servi cu pita (paine calda) si ceapa rosie stropita cu otet.

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Citeste si alte retete de mancare de cartofi:

Chiftele picante de cartofi (reteta de post)

Cartofi brutaresti cu ceapa (reteta la cuptor)

Ardei umpluti cu cartofi (reteta de post)

Chiftele de cartofi in crusta de seminte (reteta de post)

Chiftele de ghebe si cartofi (reteta de post)

Chitele de dovlecel cu cartofi (reteta de post)