Snitele de pui in crusta de cartofi (reteta cu piept de pui)

snitele de pui in crusta de cartofi

Snitele de pui in crusta de cartofi (reteta cu piept de pui)

Ingrediente pentru reteta Snitele de pui:

  • un piept de pui mare dezosat
  • doua oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 cartofi medii ca marime
  • 200 de grame de smantana
  • patrunjel tocat
  • chimen măcinat
  • boia dulce
  • boia iute
  • un praf de sare (dupa gust)
  • un praf de piper (dupa gust)
  • faina (pentru tavalit snitelele)
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare pentru reteta Snitele de pui in crusta de cartofi (reteta cu piept de pui):

Se portioneaza (de preferat se feliaza) pieptul de pui. Bucatile de carne se presara cu sare şi piper (dupa gust).

Se curata cartofii, se spala, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se scurg de surplusul de apa.

Se pune compozitia rezultata intr-un castron, se adaugă ouale, faina, smantana, sare, piper, boia dulce si un praf de boai iute, patrunjel tocat bine si praf de chimen.

Se amestecă totul foarte bine. Se pune ulei de floarea soarelui mai mult la incins.

Bucatile de carne se dau prin faina, se scutura de surplus, apoi se dau prin compozitia pregătita inainte.

Se prajesc la foc potrivit pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Sunt gata! Sunt foarte bune si calde si reci si cu garnitura si fara. Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Citeste si alte retete de mancare de cartofi:

Paste cu cartofi si varza (reteta pizzoccheri)

Tocana de linte cu cartofi (reteta de post)

Mancare de cartofi cu carnati (reteta traditionala)

Tocana de legume cu cartofi (reteta de post)

Cartofi umpluti cu ciuperci la cuptor (reteta de post)

Musaca de cartofi cu orez (reteta de post)

Mancare de linte cu cartofi (reteta de post)