Pui la cuptor cu cartofi (reteta cu usturoi, rozmarin, unt)

pui la cuptor cu cartofi

Pui la cuptor cu cartofi (reteta cu usturoi, rozmarin, unt)

Ingrediente pentru reteta:

  • un pui intreg (de circa 1 kg – 1 kg si jumatate)
  • o lingura unt
  • o capatana de usturoi
  • dous lamai
  • cateva crenguțe de rozmarin
  • un praf de sare si piper
  • un kg cartofi noi (se pot folosi si cartofi albi, sau chiar cartofi mov, citeste mai multe despre Cartofi mov)
  • 3 lingurite miere
  • 3 linguri de ulei de masline

Mod de preparare pentru reteta Pui la cuptor cu cartofi:

Pentru inceput, se spala puiul si se usuca, inclusiv prin interior, cu o hartie absorbanta.

Se condimenteaza puiul cu sare si piper pe dinafara si pe dinauntru.

Se taie lamaile, in jumatate, la fel si capatana de usturoi.

Se introduce in interiorul puiului o jumatate de capatana de usturoi, o jumatate de lamaie si o crenguta de rozmarin.

Fixezi deschizatura cu una sau mai multe scobitori. Ungi o tava cu putin ulei, asezi puiul si bagi tava in cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

In tot acest timp speli cartofii bine ,ii scurgi de apa si ii tai pe lung in patru sau in felii groase, dacă sunt mai mari cartofii.

Ii pui intr-o tava, de preferat, in jurul puiului, presari sare peste cartofi, ii stropesti cu doua linguri ulei si dai totul din nou la cuptor, pentru inca aproximativ 20 de minute.

Storci o jumatate din lamaia ramasa. Topesti untul intr-o craticioara, adaugi mierea, o lingura cu ulei si doua linguri cu zeama de lamaie.

Amesteci si ungi (cel mai bine cu o pensula de bucatarie) de mai multe ori puiul. Pui in tava si restul de usturoi, lamaia si rozmarinul, mai lasi aproximativ 30 de minute, timp in care ungi din nou carnea cu amestecul preparat.

Va iesi o friptura frageda, suculenta si aromata, care va fi cu siguranta savurata si lăudata de meseni.

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Citeste si alte retete de mancare de cartofi:

Parjoale de cartofi (reteta de post)

Cartofi cu ceapa la cuptor (reteta clasica)

Cartofi cu costita afumata (reteta la cuptor)

Tocanita de cartofi si ciuperci (reteta de post)

Chiftele de cartofi in crusta de seminte (reteta de post)