Pateuri de cartofi umplute cu ciuperci si ficat

pateuri de cartofi umplute cu ciuperci si ficat

Pateuri de cartofi umplute cu ciuperci si ficat

Ingrediente pentru reteta Pateuri de cartofi umplute cu ciuperci si ficat:

  • 6 cartofi mari
  • 50 de grame de ulei de prajit
  • o ceapa mica
  • o legatura de patrunjel
  • 4 galbenusuri
  • o lingurita de sare
  • 3 oua batute
  • 150 de grame de pesmet si faina pentru pane

Ingrediente pentru umplutura:

  • 200 de grame de ciuperci
  • 200 de grame de ficat de vaca (de por sau de pui)
  • zeama de la o lamaie
  • un varf de sare
  • un varf de piper
  • 300 de ml de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare pentru reteta Pateuri de cartofi umplute cu ciuperci si ficat:

Inabuse ceapa si patrunjelul in ulei si amesteca-le cu cartofii trecuti prin masina de tocat si sarea, pana devin o pasta.

Cand s-au racit, adauga galbenusurile si framanta bine.

Intinde o foaie, groasa de 3 degete, si taie cu o ceasca forme rotunde, trece-le prin faina, ou si pesmet si da-le forma unor mingii.

Pentru umplutura, prajeste ficatul cu ciupercile si adauga zeama de lamaie, sarea si piperul.

Prajeste mingiile de cartofi pe ambele parti.

Taie cu un cutit bine ascutit un capacel, scobeste putin si umple gropita formata cu compozitia calda de ciuperci cu ficat.

Pune capacelele la loc si serveste-le imediat. Va dorim pofta buna!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Mancare

Citeste si alte retete de mancare de cartofi:

Cartofi cu dovlecei la cuptor

Tocanita de cartofi (reteta clasica de post)

Perisoare de cartofi cu carne (reteta clasica si reteta dietetica)

Cartofi cu unt si smantana (reteta clasica)

Cartofi cu ciuperci si smantana (reteta la cuptor)

Cartofi umpluti cu ciuperci (reteta cu smantana)

Cartofi umpluti cu legume (reteta dietetica)

Cartofi umpluti cu carne (reteta dietetica)