Paste cu cartofi si varza (reteta pizzoccheri)
Ingrediente pentru reteta:
- aproximativ 250 de grame de cartofi (de preferat cartofi rosii)
- aproximativ 200 de grame de paste (de preferat, paste integrale)
- un catel de usturoi
- 2 lingurite de ulei de masline extra-virgin
- o varza medie (curatata si tocata)
- o lingura de unt
- aprox. o jumatate de cana de parmezan (parmezan se pune dupa gust)
- un praf piper (dupa gust)
- un praf de sare (dupa gust)
Mod de preparare pentru reteta Paste cu cartofi si varza (reteta pizzoccheri):
Se spala cartofii si se adauga intr-un vas cu apa rece. Se adauga o lingurita de sare si se punela foc mediu.
Se fierb pastele al dente, iar cand sunt gata se lasa la racit si se surg de apa.
Intre timp se incalzeste uleiul de masline cu usturoiul tocat marunt. Se mesteca usor pana cand usturoiul incepe sa capete culoarea galbena.
Se adauga in tigaie varza taiata marunt cu putina sare si piper (dupa gust). Amesteca usor timp de 2 – 3 minute sau pana cand varza s-a inmuiat.
Se transfera pastele si cartofii fierti in tigaie alaturi de o jumatate de ceasca de apa calda. Se amesteca totul cu untul si parmezanul.
Condimenteaza dupa gust cu praful de sare si praful de piper. Este gata! Se serveste imediat. Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Tocana de linte cu cartofi (reteta de post)
Mancare de cartofi cu carnati (reteta traditionala)
Tocana de legume cu cartofi (reteta de post)
Cartofi umpluti cu ciuperci la cuptor (reteta de post)
Musaca de cartofi cu orez (reteta de post)
Mancare de linte cu cartofi (reteta de post)
Mancare de conopida cu cartofi (reteta de post)