Parjoale de cartofi (reteta de post)
Ingrediente pentru reteta:
- un kilogram de cartofi
- o ceapa
- 2 catei – 3 catei de usturoi (dupa gust, se pot adauga si 4 catei – 5 catei de usturoi)
- aprox. 200 de grame de pesmet
- o legatura de patrunjel si o legatura de marar
- 70 de grame de margarina sau 100 de grame de unt
- un praf de sare si un praf de piper (dupa gust)
- ulei de floarea soarelui pentru prajit (o cantitate de aprox. 300 de ml de ulei)
Mod de preparare pentru reteta de post Parjoale de cartofi:
Se spala cartofii bine si se pun la fiert cu tot cu coaja.
Dupa ce au fiert, se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza.
Se pot da prin masina de tocat, la fel se poate proceda si cu ceapa, cateii de usturoi, legaturile de patrunjel si marar.
Se pun celelalte ingrediente si se omogenizeaza compozitia. Se obtine o compozitie lipicioasa. Se formeaza bile cu mana umeda (le puteti da orice forma doriti).
Se pun in ulei bine incins (baie de ulei – uleiul nu trebuie sa fie doar pe fundul tigaii, bilele trebuie sa fie acoperite in totalitate).
Se intorc usor pe ambele parti. Se scot pe un servetel pentru a absorbi suplusul de ulei. Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
Se servesc atat calde cat si reci, alaturi de un sos sau de o Salata de cartofi cu telina sau o Salata de cartofi taraneasca
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Tocanita de cartofi si ciuperci (reteta de post)
Chiftele de cartofi in crusta de seminte (reteta de post)
Cartofi brutaresti cu ceapa (reteta la cuptor)
Ardei umpluti cu cartofi (reteta de post)