Musaca de cartofi cu carne de pasare

musaca de cartofi cu carne de pasare reteta

Musaca de cartofi cu carne de pasare

Ingrediente pentru reteta Musaca de cartofi cu carne de pasare:

  • un pui, dezosat si trecut prin masina de tocat
  • doua linguri de ulei
  • doua oua
  • trei cepe, trecute prin masina de tocat
  • un morcov, trecut prin masina de tocat
  • doua legaturi de patrunjel verde, taiat fin
  • o lingura de pasta de tomate
  • o lingurita de sare
  • un varf de cutit de piper
  • un kilogram de cartofi, taiati rondele
  • ulei de prajit cartofii
  • 200 de grame de smantana
  • o legatura de marar, taiat fin
  • o lingura de faina
  • doua oua (pentru compozitia cu smantana)
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • doua rosii, taiate rondele
  • 100 de grame de cascaval ras
  • doua linguri de ulei sau margarina
  • o lingura de pesmet pentru tapetat tava

Mod de preparare pentru reteta Musaca de cartofi cu carne de pasare:

Prajeste carnea cu ceapa si morcovul in ulei incins, aproximativ 5 minute – 6 minute, neaparat amestecand continuu. Cand s-a racit, adauga ouale, pasta de tomate, verdeata, sarea si piperul. Amesteca smantana cu celelalte oua, mararul sarea si piperul. Prajeste rondele de cartofi in ulei incins si aseaza jumatate din ele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Preseaza foarte usor cu mana, adauga carnea si apoi restul de rondele de cartofi, Toarna deasupra compozitia de smantana, aseaza rondelele de rosii si presara cascavalul. Coace la foc potrivit, timp de aproximativ 45 de minute.

Serveste musacaua cu smantana deasupra. Pofta buna!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Mancare