Mancare de cartofi cu peste si ceapa

mancare de cartofi cu peste

Mancare de cartofi cu peste si ceapa

Ingrediente pentru reteta Mancare de cartofi cu peste si ceapa:

  • 800 de grame de cartofi
  • 750 de grame de peste (preferabil cu crap)
  • doua cepe
  • 300 de grame rosii
  • o lingura de otet sau o jumatate de lamaie
  • 6 linguri de ulei de floarea soarelui (sau 4 linguri de unt)
  • un praf de sare
  • un praf de piper

Mod de preparare pentru reteta Mancare de cartofi cu peste si ceapa:

Ceapa se curata si se spala. Apoi se taie in felii subtiri. Se pune la calit intr-o tigaie cu ulei (sau cu unt, in functie de alegere).

Pestele se taie bucati. Apoi se sareaza. Dupa ce ceapa este calita, se pun aici si bucatile de crap.

Se adauga si feliute de rosii. Se mai pun trei linguri – patru linguri de apa.

Se condimenteaza cu sare si piper. Printre bucatile de peste se aranjeaza rondele de cartofi prajiti.

Se pune uleiul de floarea soarelui sau untul peste. Cratita se acopera cu capac.

Se pune la cuptor. Se lasa timp de aproximativ 20 de minute – 30 de minute.

La momentul servirii se presara patrunjel verde tocat marunt peste aceasta mancare.

Se mai stropeste si cu putina zeama de lamaie sau otet. Va dorim Pofta Buna!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Mancare

Citeste si alte retete de mancare de cartofi:

Cartofi taranesti (doua retete de post)

Pateuri de cartofi umplute cu ciuperci si ficat

Cartofi cu dovlecei la cuptor

Tocanita de cartofi (reteta clasica de post)

Perisoare de cartofi cu carne (reteta clasica si reteta dietetica)

Cartofi cu unt si smantana (reteta clasica)

Cartofi cu ciuperci si smantana (reteta la cuptor)

Cartofi umpluti cu ciuperci (reteta cu smantana)

Cartofi umpluti cu legume (reteta dietetica)

Cartofi umpluti cu carne (reteta dietetica)