Mancare de cartofi cu costita (reteta cu si fara smantana)

Mancare de cartofi cu costita reteta

Mancare de cartofi cu costita (reteta cu si fara smantana)

Mancare de cartofi cu costita (reteta fara smantana)

Ingrediente pentru reteta Mancare de cartofi cu costita (reteta fara smantana):

  • 500 de grame de cartofi, taiati cuburi
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • doua linguri de ulei
  • 150 de grame de costita afumata, taiata cubulete
  • o ceapa, taiata bucati mai mari
  • un fir de praz, taiat rondele
  • 100 de grame de pasta de tomate, dizolvata in 300 de ml de apa rece
  • doi – trei catei de usturoi pisati
  • o lingurita de sare
  • un praf de piper
  • o legatura de marar, taiat fin
  • o legatura tarhon, taiat fin
  • un ardei (optional)

Mod de preparare pentru reteta Mancare de cartofi cu costita (reteta fara smantana):

Amesteca cartofii cu boiaua si prajeste-i in ulei incins, 5 minute – 6 minute, pana capata o crusta aurie. Adauga ceapa si prazul si toarna 150 de ml de apa rece. Acopera vasul si lasa-le sa fiarba aproximativ 15 – 20 de minute, la foc mic.

Prajeste costita 2-3 minute, la foc mare, apoi adaug-o peste cartofi, impreuna cu pasta de tomate. Condimenteaza si lasa sa fiarba, inca 5-7 minute. La final, presara verdeata.

Mancare de cartofi cu costita (reteta cu smantana)

Ingrediente pentru reteta Mancare de cartofi cu costita (reteta cu smantana):

  • 500 de grame de cartofi, taiati cuburi
  • doua linguri de ulei
  • 150 de grame de costita, taiata cubulete
  • o ceapa taiata marunt
  • un ardei gras taiat cubulete
  • 200 de grame de smantana
  • o lingurita de faina
  • o lingurita de sare
  • un praf de piper alb
  • doua legaturi de patrunjel verde taiat fin

Mod de preparare pentru reteta Mancare de cartofi cu costita (reteta cu smantana):

Prajeste cartofii in ulei, 4-5 minute, adauga ceapa, ardeiul si 200 de ml de apa si lasa-le sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, acoperite. Prajeste costita pana devine rumena si pune-o peste cartofi.

Amesteca smantana cu faina si condimentele si toarn-o peste mancarea de cartofi. Fierbe 5-6 minute, la foc mic. Dupa ce ai oprit focul, presara verdeata.

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Mancare