Ghiveci de legume la cuptor (reteta de post)

ghiveci de legume la cuptor

Ghiveci de legume la cuptor (reteta de post)

Ingrediente pentru reteta Ghiveci de legume la cuptor (reteta de post):

  • 3 cartofi de marime medie
  • 4 morcovi
  • un dovlecel
  • 3 cepe
  • un fir de praz
  • aprox. 100 de grame de fasole pastai
  • aprox. 100 de grame de mazare
  • un ardei gras
  • un sfert de varza
  • aprox. trei linguri de bulion de rosii
  • aprox. 50 de ml de ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • o foaie de dafin

Mod de preparare pentru reteta Ghiveci de legume la cuptor (reteta de post):

Morcovii, cartofii si dovlecelul se curata de coaja. Morcovii se taie rondele, cartofii si dovlecelul se taie cubulete.

Ceapa taiata fideluta si prazul taiat rondele se pun la calit in ulei de floarea soarelui.

Se adauga cartofii, morcobul si dovlecelul. Fasolea pastai se taie cam de aprox. 3 cm.

Ardeiul gras si varza se taie fideluta. Se adauga doua cani de apa si se dau la cuptor pentru minim doua ore.

Cand legumele sunt facute se adauga bulionul de rosii. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Este gata! Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Citeste si alte retete de mancare de cartofi:

Conopida la cuptor (reteta de post)

Cartofi cu branza la cuptor (reteta cu branza, smantana si lapte)

Cartofi la cuptor cu bacon

Snitele de pui in crusta de cartofi (reteta cu piept de pui)

Paste cu cartofi si varza (reteta pizzoccheri)

Tocana de linte cu cartofi (reteta de post)

Mancare de cartofi cu carnati (reteta traditionala)