Conopida la cuptor (reteta de post)
Ingrediente pentru reteta Conopida la cuptor (reteta de post):
- o conopida (aproximativ un kilogram de conopida)
- 5 cartofi (aprox. 300 de grame – 400 de grame de cartofi)
- trei linguri de bulion de ardei
- trei linguri de pesmet
- doua legaturi de marar
- 100 de grame de branza tofu
- un praf de sare (dupa gust)
- un praf de piper (dupa gust)
- margarina (sau ulei de floarea soarelui pentru uns tava)
Mod de preparare pentru reteta Conopida la cuptor (reteta de post):
Conopida se desface buchetele, se spala si se pune la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 20 de minute.
Cartofii se spala foarte binede pamant, se fierb in coaja, se curata si se taie felii.
Se unge o tava cu margarina (sau ulei de floarea soarelui), se pune un strat de cartofi si un strat de conopida.
Intre straturi se pune bulionul de ardei, praful de sare si praful de piper (dupa gust).
Deasupra ultimului strat de conopida se pun cele trei linguri de pesmet, branza tofu taiata feliute subtiri si mararul.
Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Este gata! Langa aceasta mancarica de conopida se poate servi si o salata. Va dorim Pofta Buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Cartofi cu branza la cuptor (reteta cu branza, smantana si lapte)
Snitele de pui in crusta de cartofi (reteta cu piept de pui)
Paste cu cartofi si varza (reteta pizzoccheri)
Tocana de linte cu cartofi (reteta de post)
Mancare de cartofi cu carnati (reteta traditionala)