Ciuperci cu legume la tigaie (reteta de post)
Ingrediente pentru reteta:
- un kilogram de cartofi
- o jumatate de pachet de margarina
- 300 de grame de ciuperci proaspete
- o ceapa galbena
- o ceapa rosie
- 4 ardei
- doua linguri – trei linguri de ulei de floarea soarelui
- o jumatate de lingurita de boabe de mustar
- sare si piper dupa gust
- o jumatate de cutie de pasta de rosii
- patrunjel verde proaspat tocat
Mod de preparare pentru reteta Ciuperci cu legume la tigaie (reteta de post):
Se curata cartofii, se taie cubulete si se spala sub jet de apa rece.
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.
Dupa ce au fiert cartofii, se scurg de apa, se pastreaza apa in care au fiert, pentru ca va fi folosita la subtiat cu ea piureul (in locul laptelui la piureul clasic).
Peste cartofii scursi, dar fierbinti, se adauga margarina taiata bucati, se mixeaza cartofii si se adauga apa scursa de la cartofi pana se obtine consistenta dorita la piure.
Se curata ciupercile, ceapa si ardeii. Se pun doua – trei linguri de ulei de floarea soarelui in tigaie si se lasa sa se incinga.
Apoi, se caleste ceapa tocata marunt aproximativ doua minute – trei minute.
Se adauga ardeii taiati fasii, coditele ciupercilor taiate rondele si palariutele intregi (optional).
Se presara boabele de mustar, sarea si piperul dupa gust, apoi se lasa sa fiarba mancarea la foc foarte mic pana scade apa lasata de ciuperci.
Se adauga pasta de rosii, se lasa sa scada putin, apoi se presara patrunjel verde tocat si se serveste. Va dorim Pofta Buna!
In aceasta reteta se pot adauga morcovi si porumb.
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Chiftelute de legume (reteta de post la tigaie sau cuptor)
Gulas de ciuperci (reteta de post)
Ghiveci de legume la cuptor (reteta de post)
Conopida la cuptor (reteta de post)
Cartofi cu branza la cuptor (reteta cu branza, smantana si lapte)