Chitele de dovlecel cu cartofi (reteta de post)
Ingrediente pentru reteta:
- un dovlecel de aprox. 300 de grame
- doi cartofi
- o ceapa rosie mica
- o jumatate de gogosar
- o jumatate de lingurita de pasta de ardei iute
- o jumatate de lingurita de cimbrisor uscat
- o lingura de patrunjel verde tocat
- doua linguri de malai
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
- un praf de sare
Mod de preparare pentru reteta Chitele de dovlecel cu cartofi (reteta de post):
Se curata si se spala legumele. Cartofii se dau prin razatoarea mare.
La fel, se da si dovlecelul prin razatoare cu tot cu coaja.
Se scurg usor legumele razuite de zeama si se amesteca cu ceapa si gogosarul tocate. Se adauga verdeata, cimbrisorul, pasta de ardei si praful de sare.
Se amesteca totul cu malaiul si faina. Se da compozitia la rece minimum 30 de minute.
Se formeaza chiftele cu mainile unse cu ulei si se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Si sunt gata!
Se servesc chiftelele de dovlecel cu cartofi insotite de legume sau salata de cruditati. Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Cartofi umpluti cu ciuperci la cuptor (reteta de post)
Pui la cuptor cu cartofi (reteta cu usturoi, rozmarin, unt)
Parjoale de cartofi (reteta de post)
Cartofi cu ceapa la cuptor (reteta clasica)
Cartofi cu costita afumata (reteta la cuptor)