Chiftelute de legume (reteta de post la tigaie sau cuptor – la alegere)
Ingrediente pentru reteta:
- trei cartofi
- un dovlecel
- un morcov
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- o legatura de marar
- ulei de floarea soarelui
- un praf de sare (dupa gust)
- un praf de piper (dupa gust)
- cateva linguri de pesmet (aprox. 5 – 6 linguri de pesmet)
Mod de preparare pentru reteta Chiftelute de legume (reteta de post la tigaie sau cuptor):
Cartofii se spala de pamant foarte bine si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa rece.
Dovlecelul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovul se curata, se spala si se da prin razatoarea mica.
Dupa ce s-au fiert cartofii, se curata de coaja si se dau si ei prin razatoarea mare.
Se amesteca toate aceste ingrediente, se adauga mararul tocat marunt si cateva linguri de pesmet (aprox. 5 – 6 linguri de pesmet).
Se condimenteaza cu sare si piper (dupa gust). Se lasa compozitia sa se odihneasca timp de aproximativ 10 minute.
Cu mana uda se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins sau se pot pune la cuptor (la alegere) intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Gulas de ciuperci (reteta de post)
Ghiveci de legume la cuptor (reteta de post)
Conopida la cuptor (reteta de post)
Cartofi cu branza la cuptor (reteta cu branza, smantana si lapte)
Snitele de pui in crusta de cartofi (reteta cu piept de pui)
Paste cu cartofi si varza (reteta pizzoccheri)
Tocana de linte cu cartofi (reteta de post)
Mancare de cartofi cu carnati (reteta traditionala)