Chiftele de ghebe si cartofi (reteta de post)

chiftele de ghebe reteta de post

Chiftele de ghebe si cartofi (reteta de post)

Ingrediente pentru reteta Chiftele de ghebe si cartofi (reteta de post):

  • 8 cartofi medii
  • aproximativ o jumatate de kilogram de ghebe
  • un praf de sare (dupa gust)
  • un praf de piper (dupa gust)
  • 4 – 5 fire de patrunjel
  • 4 – 5 catei de usturoi
  • marar uscat
  • 4 – 5 linguri de faina
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare pentru reteta Chiftele de ghebe si cartofi (reteta de post):

Ghebele decongelate se storc bine de zeama si se toaca in robotul de bucatarie sau in masina de tocat.

Cartofii se curata, se spala si se pun si ei in robotul de bucatarie sau se dau prin razatoarea mare.

Se pun toate ingredientele intr-un bol, se piseaza cateii de usturoi, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine.

Se pune ulei de floarea soarelui la incins dupa care se fac chiftelele si se lasa sa se prajeasca bine pe ambele parti, la foc potrivit, pana devin aurii.

Se scot pe servetele absorbante pentru a mai scoate uleiul din chiftele. Se servesc calde sau reci cu mustar. Va dorim Pofta Buna si spor in Bucatarie!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Daca ti-a placut reteta, inainte sa te apuci de treaba in bucatarie, vezi si alte retete din categoria Mancare

Citeste si alte retete de mancare de cartofi:

Cartofi lyonezi (lionezi – reteta de post)

Cartofi umpluti cu orez (reteta de post)

Cartofi copti cu mustar (reteta la cuptor)

Cartofi cu costita afumata (reteta la cuptor)

Mancare de cartofi cu peste si ceapa

Cartofi taranesti (doua retete de post)

Tocanita de cartofi (reteta clasica de post)

Cartofi umpluti cu ciuperci (reteta cu smantana)

Cartofi umpluti cu legume (reteta dietetica)

Cartofi umpluti cu carne (reteta dietetica)