Chiftele de cartofi in crusta de seminte (reteta de post)
Ingrediente pentru reteta:
- aproximativ un kilogram de cartofi albi
- 100 de grame de granule de soia
- o lingurita de vegeta de legume
- o ceapa alba mare sau doua mici
- un praf de sare (dupa gust)
- un praf de piper (dupa gust)
- putin ienibahar macinat
- un praf de turmeric
- 50 ml de ulei de floarea soarelui
- 3 linguri – 4 linguri de faina alba
- patrunjel proaspat tocat (dupa gust)
- seminte de in
- seminte de susan (citeste mai multe despre Seminte de susan – beneficii, contraindicatii si utilizari pentru sanatate)
- seminte de mac
Mod de preparare pentru reteta Chiftele de cartofi in crusta de seminte:
Se spala cartofii sub jet de apa rece, apoi se fierb in coaja.
Cand furculita patrunde usor in ei, ii scurgem de apa in care au fiert, ii curatam de coaja si ii trecem prin razatoarea fina.
Granulele de soia se fierb in apa cu vegeta de legume, aproximativ 5 minute, apoi se scurg de apa.
Ceapa o curatam si o trecem tot pe razatoarea fina. O scurgem de apa si o punem peste cartofii rasi.
Condimentam cu sare, ienibahar macinat si putin turmeric.
Se adauga patrunjelul tocat, uleiul de floarea soarelui si faina alba, soia fiarta, apoi amestecam pana obtinem un amestec omogen, dupa care preincalzim cuptorul.
Din amestecul obtinut modelam chitele de marimea dorita pe care le vom tavali prin seminte.
Asezam chitelele in tava pe hartie de copt, avand grija sa lasam suficient spatiu intre ele, pentru ca in timpul coacerii ele se vor intinde in tava.
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 35 – 40 de minute, pana se rumensc bine chiftelele.
Chiftelele se pot servi cu garnitura sau cu mustar. Va dorim Pofta Buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Cartofi brutaresti cu ceapa (reteta la cuptor)
Ardei umpluti cu cartofi (reteta de post)
Varza calita cu cartofi natur (reteta de post)
Cartofi copti cu rozmarin si usturoi (reteta de post)