Cartofi umpluti cu urda (reteta la tigaie si la cuptor)
Ingrediente pentru reteta Cartofi umpluti cu urda (reteta la tigaie si la cuptor):
- zece cartofi
- aproximativ 200 de grame de urda
- 75 de grame de gris
- 200 de ml de lapte
- 50 de grame de unt
- doua oua
- doua legaturi de marar (sau oricare alta verdeata, dupa preferinte)
- aproximativ 100 de grame de ulei de floarea soarelui
- aproximativ 200 de ml de supa
- 400 de grame de smantana
- o lingurita de sare
- un varf de cutit de piper
Mod de preparare pentru reteta Cartofi umpluti cu urda (reteta la tigaie si la cuptor):
Fierbe grisul in lapte si, cand s-a racit, amesteca-l cu urda, cu cele doua legaturi de marar tocate fin, cu untul, sarea si varful de cutit de piper, pana obtii o pasta omogena.
Umple cu ea cartofii curatati de coaja si scobiti. Prajeste-i in ulei, pe toate partile, si transfera-i intr-un vas pentru cuptor.
Amesteca uleiul ramas cu supa, cu smantana, sare si piper. Toarna acest sos peste cartofi si baga-l la cuptor, pentru gratinare.
Reteta de Cartofi umpluti cu urda (reteta la tigaie si la cuptor) se serveste cu smantana.
Optional reteta de Cartofi umpluti cu urda se poate orna cu ardei rosu, bucatele de bacon prajit. Pofta buna!
Pentru aceasta reteta de Cartofi umpluti cu urda (reteta la tigaie si la cuptor) va recomandam sa consultati si categoria de Supe si Desert , pentru un meniu complet format din cartofi.
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Mancare
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Cartofi cu ciuperci si smantana (reteta la cuptor)
Cartofi umpluti cu ciuperci (reteta cu smantana)
Cartofi umpluti cu creier (reteta cu creier de vita)
Cartofi umpluti cu legume (reteta dietetica)
Cartofi umpluti cu carne (reteta dietetica)
Cartofi cu sos (reteta cu sos de smantana si reteta cu sos de lapte)
Cartofi gratinati (trei retete de preparare)