Cartofi umpluti cu sunca
Ingrediente pentru reteta Cartofi umpluti cu sunca:
- patru cartofi mari rotunzi fierti in coaja
- 100 de grame de sunca, taiata cubulete
- un ou
- o lingura de ulei sau o lingura de margarina
- o cana de suc de rosii (aproximativ 200 de grame – 250 de grame)
- o lingura de busuioc verde, taiat fin
- o jumatate de lingurita de sare
- un praf de piper
- smantana pentru servire (optional)
Mod de preparare pentru reteta Cartofi umpluti cu sunca:
Curata cartofii de coaja si pune-i la fiert intregi. Inainte sa fiarba complet, scurge cartofii bine de apa, apoi taie un capacel si scobeste-i cu rondeaua sau un cutit. Amesteca jumatate din miezul scobit cu sunca, oul, sarea si piperul. Umple cartofii cu aceasta compozitie si lipeste capacelele cu putin albus oprit din oul pentru umplutura. Aseaza-i intr-o cratita, toarna uleiul si sucul de rosii si lasa cartofii in cuptor aproximativ 20 de minute. Serveste cartofii calzi, optional cu smantana. Pofta buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Mancare
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Cartofi cu sos (reteta cu sos de smantana si reteta cu sos de lapte)
Mancare de cartofi cu sos de rosii
Cartofi gratinati (trei retete de preparare)
Musaca de cartofi cu carne si ciuperci
Mancare de cartofi cu costita (reteta cu si fara smantana)
Mancare de cartofi cu orez si ciuperci
Mancare de cartofi cu smantana