Cartofi umpluti cu ciuperci la cuptor (reteta de post)
Ingrediente pentru reteta:
- 6 cartofi
- 7 – 8 ciuperci
- doua cepe
- doua linguri de mustar
- patrunjel
- 4 linguri de ulei de masline (de preferat)
- un praf de sare
- un praf de piper
Mod de preparare pentru reteta Cartofi umpluti cu ciuperci la cuptor (reteta de post):
Se spala foarte bine cartofii pana ramane coaja curata.
Se ung cu ulei (de preferat ulei de masline) si se pun in tava tapetata cu hartie de copt (in lipsa ei se tapeteaza cu ulei si faina) ca sa nu se lipeasca cartofii.
Se dau la cuptor, iar dupa aproximativ 60 de minute se testeaza cu o furculita. Sunt copti atunci cand furculita intra in ei cu usurinta.
Dupa ce se racoresc putin, se taie capacelele si se scobesc, lasand foarte putin miez pe coaja.
Miezul scobit se pune intr-un bol si se paseaza. Se spala ciupercile si se taie cubulete mici.
Ceapa si patrunjelul se toaca foarte marunt. Se pun 3 linguri de ulei de masline in tigaie la incins, apoi se adauga ceapa si se lasa 3 – 4 minute la calit.
Se adauga ciupercile si mai lasa aprox. 5 – 7 minute pe foc, timp in care se adauga condimentele (sare si piper dupa gust).
Se ia compozitia de pe foc si se adauga peste bolul cu miez de cartofi.
Se pune si patrunjelul tocat si doua linguri de mustar si se amesteca pana compozitia devine omogena.
Se pune compozitia in cartofii scobiti si se mai da vasul aproximativ 15 minute la cuptor pentru a se rumeni usor.
Pot fi serviti alaturi de o salata verde sau alaturi de o salata de legume proaspete.
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Pui la cuptor cu cartofi (reteta cu usturoi, rozmarin, unt)
Parjoale de cartofi (reteta de post)
Cartofi cu ceapa la cuptor (reteta clasica)
Cartofi cu costita afumata (reteta la cuptor)
Cartofi brutaresti cu ceapa (reteta la cuptor)