Cartofi taranesti (doua retete de post)
Cartofi taranesti retata I
Ingrediente pentru reteta Cartofi taranesti retata I:
- 8 cartofi
- 150 de grame de ceapa
- 100 de grame de ulei de floarea soarelui
- o lingurita de sare
- o lingurita de piper
- o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce
Mod de preparare pentru reteta Cartofi taranesti retata I:
Fierbe cartofii in coaja, curata-i si taie-i felii. Toaca ceapa marunt si, dupa ce ai inabusit-o in ulei, adauga cartofii.
Lasa-i sa se prajeasca cateva minute si condimenteaza-i cu sare si piper. Va dorim Pofta buna!
Cartofi taranesti retata II
Ingrediente pentru Cartofi taranesti retata II:
- 500 de grame cartofi
- o ceapa
- 3 – 4 linguri de ulei de masline
- boia dulce (sau iute, dupa plac)
- 3 – 4 rosii
- patrunjel verde
- un praf de sare
- un praf de piper
Mod de preparare pentru reteta Cartofi taranesti retata II:
Se fierb cartofii cu tot cu coaja pana intra usor furculita in ei, apoi se scurge apa de pe ei si se lasa sa se racoreasca.
Se curata de coaja si se taie cubulete (sau se dau pe razatoarea mare). Rosiile se decojes si se taie bucatele mici.
Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se pune ceapa cu uleiul intr-o cratita sa se rumeneasca.
Cand incepe sa devina maronie se pun rosiile si aproximativ 100 ml de apa.
Se lasa la foc mic pana scade apa, apoi se adauga boiaua (dupa gust), sare, piper, se amesteca si se adauga cartofii fierti. Va dorim Pofta Buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Mancare
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Pateuri de cartofi umplute cu ciuperci si ficat
Tocanita de cartofi (reteta clasica de post)
Perisoare de cartofi cu carne (reteta clasica si reteta dietetica)
Cartofi cu unt si smantana (reteta clasica)
Cartofi cu ciuperci si smantana (reteta la cuptor)
Cartofi umpluti cu ciuperci (reteta cu smantana)
Cartofi umpluti cu legume (reteta dietetica)
Cartofi umpluti cu carne (reteta dietetica)