Cartofi lyonezi (lionezi – reteta de post)

cartofi lyonezi reteta lionezi

Cartofi lyonezi (lionezi) sau (reteta de post)

Ingrediente pentru reteta Cartofi lyonezi (reteta de post):

  • aproximativ un kilogram de cartofi
  • doua – trei cepe (se pot pune si patru – cinci cepe, dupa preferinta, dar aceasta este cantitatea recomandata de ceapa)
  • un ardei
  • doi – trei catei de usturoi
  • aproximativ 300 de grame de rosii
  • un fir de praz
  • aproximativ 100 de ml de ulei de floarea soarelui
  • o lingurita de boia
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare pentru reteta Cartofi lyonezi (reteta de post):

Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert cu un praf de sare.

Cele doua – trei cepe, ardeiul, cei doi – trei catei de usturoi, rosiile si prazul se spala se curata si se taie marunt apoi se calesc in ulei de floarea soarelui.

Cand sunt bine calite, se pun boiaua, sarea si pipeerul, se amesteca usor si la final se adauga cartofii fierti scursi de apa.

Se mai lasa cateva minute pe foc, amestecand mereu.

Se servesc calzi cu muraturi sau cu salata preferata (gaseste salata preferata in retetele din categoria Salate). Va dorim Pofta Buna!

Pentru aceasta reteta de Cartofi lyonezi (reteta de post) va recomandam sa consultati si categoria de Supe si Desert , pentru un meniu complet format din cartofi.

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Mancare

Citeste si alte retete de mancare de cartofi:

Cartofi umpluti cu orez (reteta de post)

Cartofi copti cu mustar (reteta la cuptor)

Cartofi cu costita afumata (reteta la cuptor)

Mancare de cartofi cu peste si ceapa

Cartofi taranesti (doua retete de post)

Tocanita de cartofi (reteta clasica de post)

Cartofi umpluti cu ciuperci (reteta cu smantana)

Cartofi umpluti cu legume (reteta dietetica)

Cartofi umpluti cu carne (reteta dietetica)