Cartofi la cuptor cu ciuperci (reteta de post)

cartofi la cuptor cu ciuperci

Cartofi la cuptor cu ciuperci (reteta de post)

Ingrediente pentru reteta:

  • un kg de cartofi
  • 500 de grame de ciuperci (se pot folosi orice timp de ciuperci)
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 7 – 10 catei de usturoi (dupa gust)
  • o jumatate de lingurita de piper
  • o lingurita de rozmarin
  • o lingura de boia dulce

Mod de preparare pentru reteta Cartofi la cuptor cu ciuperci (reteta de post):

Se preincalzeste cuptorul la aproximativ 180 de grade Celsius (foc mic spre mediu).

Se taie cartofii in cuburi (sau cum doriti dvs.) si se pun intr-o tava de cuptor pe o hartie de copt.

Se spala si se curata ciupercile bine si se taie pe lungime in functie de marimea dorita (luati in calcul si ca acestea se vor micsora in cuptor dupa ce s-au copt).

Se curata usturoiul, se taie in jumatati si se pune si el in tava.

Se presara in tava jumatatea de lingurita de piper, rozmarinul, boiaua dulce si uleiul de masline.

Se amesteca cu mainile ingrdientele in tava pentru a se omogeniza totul si se da la cuptor pentru aproximativ o ora – o ora si jumatate (in functie de cuptorul pe care il aveti).

Daca se folosesc cartofi noi timpul pentru copt poate scadea la jumatate.

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Citeste si alte retete de mancare de cartofi:

Cartofi fierti cu branza (reteta simpla)

Mancare de cartofi cu ciolan afumat

Mancare de cartofi cu carnati afumati

Cartofi cu bacon si ceapa (reteta la cuptor)

Snitele de pui in crusta de cartofi (reteta cu piept de pui)

Tocanita de miel cu cartofi (reteta la ceaun sau cratita)