Cartofi la cuptor cu bacon
Ingrediente pentru reteta:
- un kilogram si jumatate de cartofi (de preferat cartofi rosii)
- 8 – 12 felii de bacon (dupa gust)
- o lingurita de sare
- un praf de piper
- o lingurita de cimbru
- o lingurita de oregano
- trei linguri de untura de porc
Mod de preparare pentru reteta Cartofi la cuptor cu bacon:
Se curata cartofii, se taie cubulete si se amesteca lingurita de sarea, praful de piper (dupa gust), lingurita de cimbru si de oregano si untura topita.
Se asaza intr-o tava tapetata si printre ei se pun felii de bacon taiate in bucati.
Se acopera tava cu o hartie de copt (sau o folie de aluminiu) si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute – 40 de minute.
Se indeparteaza hartia si se lasa cartofii sa se rumeneasca pentru aproximativ 5 minute – 10 minute maxim (la foc mai mic).
Se opreste focul si se presara ceapa. E gata! Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Snitele de pui in crusta de cartofi (reteta cu piept de pui)
Paste cu cartofi si varza (reteta pizzoccheri)
Tocana de linte cu cartofi (reteta de post)
Mancare de cartofi cu carnati (reteta traditionala)
Tocana de legume cu cartofi (reteta de post)