Cartofi gratinati (trei retete de preparare)

cartofi gratinati reteta preparare

Cartofi gratinati (trei retete de preparare)

Cartofi gratinati reteta I

Ingrediente pentru reteta Cartofi gratinati I:

  • aprox. 8 cartofi
  • trei oua fierte
  • 250 de grame de cascaval (din care 100 de grame pentru presarat)

Ingrediente pentru sos alb:

  • o lingura si jumatate de unt
  • o lingura si jumatate de faina
  • 250 de ml de lapte
  • o jumatate de lingurita de sare

Mod de preparare pentru reteta Cartofi gratinati I:

Fierbe cartofii in coaja, curata-i si taie cartofii felii. Intr-un vas termorezistent, aseaza un rand de cartofi, un rand de felii de oua, un rand de cascaval ras mare, pana se termina toate.

Pentru sos, amesteca pe foc untul cu faina si laptele rece, pana se ingroasa. Se condimenteaza, se presara cu cascaval ras si se coace 15 minute – 20 de minute la foc potrivit. Pofta buna!

Cartofi gratinati reteta II

Ingrediente pentru reteta Cartofi gratinati II

  • aprox. 8 cartofi fierti
  • patru oua fierte tari
  • doi catei de usturoi
  • 200 de grame de slanina afumata
  • 300 de grame de branza telemea
  • o lingura de unt
  • patru legaturi de patrunjel si marar
  • o jumatate de lingurita de piper

Mod de preparare pentru reteta Cartofi gratinati II

Presara pe fundul unui vas termorezistent usturoiul tocat marunt amestecat cu unt. Aseaza apoi un strat de felii de cartofi si unul de branza rasa, din nou unul de cartofi si altul de felii de oua, alternand cu felii de slanina rumenita. Peste fiecare strat presara patrunjel si marar tocate marunt.

Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi, peste care se presara putina branza si se toarna grasimea ramasa de la prajitul slaninei. Lasa-i la cuptor aproximativ 30 de minute si serveste-i calzi, in acelasi vas. Pofta buna!

In loc de slanina, poti folosi ciuperci din conserva sau ciuperci proaspete.

Cartofi gratinati reteta III

Ingrediente pentru reteta Cartofi gratinati III:

  • aprox. 8 cartofi
  • 300 de grame de cascaval
  • o lingura de pesmet

Ingrediente pentru sos:

  • 100 de grame de unt
  • o lingura si jumatate de faina
  • 250 de ml de lapte sau smantana
  • o jumatate de lingurita de sare
  • o jumatate de lingurita de piper

Mod de peparare pentru reteta Cartofi gratinati III:

Fierbe cartofii in coaja, curata-i si taie-i felii. Prepara sosul alb exact ca la reteta I. Intr-o tava bine unsa cu unt, aseaza straturi de cartofi, alternativ cu cascavalul ras si cu sosul. Peste ultimul strat presara pesmet, restul de unt taiat cubulete si mararul. Lasa-i la cuptor la foc potrivit, circa 25 de minute – 30 de minute. Pofta buna!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Mancare

One thought on “Cartofi gratinati (trei retete de preparare)

Comments are closed.