Cartofi cu sos (reteta cu sos de smantana si reteta cu sos de lapte)
Cartofi cu sos de smantana
Ingrediente pentru reteta Cartofi cu sos de smantana:
- 500 de grame de cartofi fierti in coaja si taiati rondele
- unt pentru uns tava
- doua lingurite cu unt sau margarina
- doua lingurite de faina
- 200 de grame de smantana
- doua oua
- 200 de grame de cascaval, taiat cubulete
- o legatura de patrunjel taiat fin
- o jumatate de lingurita de sare
- un praf de piper alb
Mod de preparare pentru reteta Cartofi cu sos de smantana:
Unge o tava nu prea mare, cu unt si aseaza cartofii. Topeste untul sau margarina, adauga faina si amesteca cu un tel pana faina este incorporata de grasime. Adauga smantana si amesteca energic. Pune la fiert sosul pentru aproximativ 3 minute – 4 minute si amesteca continuu sa nu se lipeasca.
Lasa putin sa se raceasca si adauga ouale amestecand continuu. Condimenteaza cu sare si piper si adauga patrunjelul verde taiat fin. Toarna compozitia de smantana peste cartofi, adauga cascavalul si introdu tava in cuptor la un foc iute timp de aproximativ 10 minute. Pofta buna!
Cartofi cu sos de lapte
Inlocuieste smantana cu 400 de ml de lapte dulce si mareste cantitatea de unt si faina pana la patru lingurite. Modul de preparare pentru aceasta reteta este identic ca la retea de Cartofi cu sos de smantana.
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Mancare
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Mancare de cartofi cu sos de rosii
Cartofi gratinati (trei retete de preparare)
Musaca de cartofi cu carne si ciuperci
Mancare de cartofi cu costita (reteta cu si fara smantana)
Mancare de cartofi cu orez si ciuperci
Mancare de cartofi cu smantana