Cartofi cu branza la cuptor (reteta cu branza, smantana si lapte)

cartofi cu branza la cuptor

Cartofi cu branza la cuptor

Ingrediente pentru reteta:

  • aprox. 800 de grame – un kilogram de cartofi
  • aprox. 200 de grame de branza telemea
  • o ceapa sau 2 fire – 3 fire de ceapa verde
  • 5 catei – 6 catei de usturoi
  • aprox. 150 de ml de lapte
  • aprox. o ceasca de smantana
  • un praf de sare si un praf de piper
  • aprox. 25 de grame de unt pentru uns tava
  • aprox. o lingura de pesmet
  • doua linguri de cascaval ras
  • o lingurita boia de ardei

Mod de preparare pentru reteta Cartofi cu branza la cuptor:

Se curata cartofii, apoi se spala si se taie rondele groase de aprox. 3 mm – 5 mm. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si apoi, se toaca marunt.

Branza se rade si se amesteca omogen cu smantana. Apoi, se adauga laptele si se condimenteaza cu sare şi piper (dupa gust).

Se pregateste un vas termorezistent si se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet.

Se pun straturi succesive de cartofi, o parte din ceapa si usturoiul fin tocate si cate o portie din compozitia de lapte cu brânză si smantana.

Se coc in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 20 minute.

Se scoate tava din cuptor, se presară cascavalul si boiaua de ardei.

Se pun din nou in cuptor si se mai coc, la foc potrivit, pentru inca aprox. 30 de minute.

Este gata! Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Citeste si alte retete de mancare de cartofi:

Cartofi la cuptor cu bacon

Snitele de pui in crusta de cartofi (reteta cu piept de pui)

Paste cu cartofi si varza (reteta pizzoccheri)

Tocana de linte cu cartofi (reteta de post)

Mancare de cartofi cu carnati (reteta traditionala)