Cartofi copti cu rozmarin si usturoi (reteta de post)

cartofi copti cu rozmarin si usturoi reteta

Cartofi copti cu rozmarin si usturoi (reteta de post)

Ingrediente pentru reteta Cartofi copti cu rozmarin si usturoi (reteta de post):

  • aproximativ un kilogram si jumatate de cartofi
  • o jumatate de kilogram de rosii
  • 8 catei de usturoi
  • doua linguri de rozmarin
  • 100 de ml de ulei de masline
  • un praf de sare
  • un praf de piper

Mod de preparare pentru reteta Cartofi copti cu rozmarin si usturoi (reteta de post):

Cartofii se curata, se spala si se taie pe lung (sau cum doriti dumneavoastra).

Usturoiul se curata. Rozmarinul se spala si se usuca cu un servet. Rosiile se spala si se taie in jumatate.

Se pun intr-o tava cartofii, usturoiul si rozmarinul.

Se sareaza si se amesteca totul cu uleiul de masline.

Se adauga o cana de apa si se da la cuptorul incalzit, in prealabil, timp de aproximativ o ora, acoperit cu o folie de aluminiu.

Daca mai este nevoie se mai adauga putina apa.

Cand sunt aproape gata, se indeparteaza folia ca sa se rumeneasca si se adauga si jumatatile de rosii. Gustul acrisor al acestora va echilibra preparatul.

Se servesc cartofii copti asezonati cu un praf de piper, un praf de sare daca mai este nevoie si se mai poate adauga si rozmarin verde pentru a fi mai apetisant preparatul.

Este gata! Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Daca ti-a placut reteta, inainte sa te apuci de treaba in bucatarie, vezi si alte retete din categoria Mancare

Citeste si alte retete de mancare de cartofi:

Tocana Manastireasca cu cartofi (reteta de post)

Chiftele de ghebe si cartofi (reteta de post)

Cartofi lyonezi (lionezi – reteta de post)

Cartofi umpluti cu orez (reteta de post)

Cartofi copti cu mustar (reteta la cuptor)

Cartofi cu costita afumata (reteta la cuptor)

Mancare de cartofi cu peste si ceapa

Cartofi taranesti (doua retete de post)