Cartofi brutaresti cu ceapa (reteta la cuptor)
Ingrediente pentru reteta Cartofi brutaresti cu ceapa (reteta la cuptor):
- un kilogram de cartofi
- aproximativ 200 de grame de ceapa
- 50 de ml de ulei de floarea soarelui
- o legatura de patrunjel
- o legatura de marar
- un praf de sare
- un praf de piper
Mod de preparare Cartofi brutaresti cu ceapa (reteta la cuptor):
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie în felii cat mai subtiri.
Ceapa se curata, se spala si se taie fideluta.
Se pune uleiul de floarea soarelui la incins si se caleste ceapa pana devine aurie.
Cartofii se intr-o tava unsa cu ulei, se adauga ceapa peste ei (neapara impreuna cu uleiul in care a fost prajita) si verdeata tocata marunt.
Se potriveste de sare si piper (dupa gust) si se adauga aproximativ 300 de ml de apa fierbine peste ei.
Se amesteca compozitia si se da tava la cuptor (cuptorul trebuie sa fie preincalzit) pentru aproximativ o ora.
Este gata! Reteta se poate servi alaturi de o salata asortata sau muraturi (gogosari murati sau castraveti murati).
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi:
Ardei umpluti cu cartofi (reteta de post)
Varza calita cu cartofi natur (reteta de post)
Cartofi copti cu rozmarin si usturoi (reteta de post)
Tocana Manastireasca cu cartofi (reteta de post)
Chiftele de ghebe si cartofi (reteta de post)
Cartofi lyonezi (lionezi – reteta de post)
Cartofi umpluti cu orez (reteta de post)
Cartofi copti cu mustar (reteta la cuptor)
Cartofi cu costita afumata (reteta la cuptor)