Ardei umpluti cu cartofi (reteta de post)
Ingrediente pentru reteta Ardei umpluti cu cartofi (reteta de post):
- un kilogram si jumatate de cartofi
- aproximativ 18 ardei
- un praf de sare
- un praf de piper
- frunze de patrunjel
- ulei de floarea soarelui
- vegeta (cantitate dupa gust)
- 3 rosii – 4 rosii
- aproximativ doua linguri de pesmet
- doua cepe
Mod de preparare pentru reteta Ardei umpluti cu cartofi (reteta de post):
Se spala ardeii bine si se curata, apoi se curata cartofii, se spala si acestia si se dau prin razatoare.
Se curata, se spala si se da ceapa prin razatoare. Se pune intr-un castron totul.
Se potriveste de sare si piper, se amesteca si se lasa putin sa iasa surplusul de apa din cartofi si ceapa, apoi se stoarce.
Se pun patrunjelul, putin ulei de floarea soarelui si pesmetul. Se amesteca bine si se umple ardeii.
Intr-un vas in care am pus ulei de floarea soarelui (aprox. 50 de ml) asezam ardeii, deasupra punem rosiile taiate felii, se acopera cu folie de aluminiu si se da cuptorul incins in prealabil.
Se lasa pentru aproximativ 40 de minute, apoi se ia folia si se mai lasa inca aproximativ 10 minute sa se rumeneasca ardeii si sa scada zeama.
Ardeii umpluti se servesc cu putin patrunjel tocat deasupra. Va dorim Pofta Buna si Spor in Bucatarie!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Citeste si alte retete de mancare de cartofi
Varza calita cu cartofi natur (reteta de post)
Cartofi copti cu rozmarin si usturoi (reteta de post)
Tocana Manastireasca cu cartofi (reteta de post)
Chiftele de ghebe si cartofi (reteta de post)
Cartofi lyonezi (lionezi – reteta de post)
Cartofi umpluti cu orez (reteta de post)
Cartofi copti cu mustar (reteta la cuptor)
Cartofi cu costita afumata (reteta la cuptor)