Rulouri de cartofi umplute cu gris si jumari

rulouri de cartofi umplute cu gris si jumari reteta

Rulouri de cartofi umplute cu gris si jumari

Ingrediente pentru reteta Rulouri de cartofi umplute cu gris si jumari:

  • 600 de grame de cartofi
  • o lingurita de sare
  • doua oua
  • o lingura de ulei
  • aproximativ 150 de grame de faina

Ingrediente pentru umplutura:

  • aproximativ 150 de grame de gris prajit
  • 200 de grame de jumari de pasare
  • o lingurita de sare
  • un praf de piper

Mod de preparare pentru reteta Rulouri de cartofi umplute cu gris si jumari:

Rade cartofii (de preferat fierti in coaja cu o zi inainte) si amesteca-i cu oul, sarea, uleiul si faina, formand un aluat potrivit de moale.

Prajeste grisul, fara grasime, amestecand mereu, pana se rumeneste. Stinge-l cu trei cesti de apa clocotita, continuand sa amesteci pana capata consistenta unei mamaligute.

Adauga sare si las-o sa se raceasca. Trece jumarile prin masina de tocat si incorporeaza-le in gris, adaugand piperul.

Din aluat, intinde trei foimai groase, dreptunghiulare, de marimea tavii pentru cuptor.

Aseaza la marginea lunga un sul din umplutura, ruleaza strans si unge cu ulei.

Aseaza rulourile in tava unsa si coace la cuptor timp de aproximativ 30 de minute. Pofta buna!

Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro

Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Garnituri

Pentru aceasta reteta de Rulouri de cartofi umplute cu gris si jumari va recomandam sa consultati si categoria de Supe si Mancare , pentru un meniu complet format din cartofi.

Alte retete de cartofi:

Strudel umplut cu cartofi (reteta sarata)

Rulouri de cartofi (reteta cu pesmet alb)

Galuste poloneze (reteta garnitura)

Melcisori umpluti cu cartofi

Pateuri de cartfofi umplute cu ficat (de vaca sau de porc)

Crochete de cartofi (reteta clasica si reteta cu sunca)

Chifle din cartofi

Cartofi cu usturoi la cuptor

Cartofi noi (reteta la cuptor si reteta cu unt si smantana)

Piure de cartofi (reteta clasica de piure de cartofi)