Piure de cartofi (reteta clasica de piure de cartofi)
Despre Piureul de cartofi: in perioada postului, dar nu numai, piureul de cartofi este alegerea multor persoane. Acest preparat este indicat si in cazul in care tii dieta, dar trebuie sa tii cont de anumite reguli. Untul in exces si laptele cu un procent mare de grasime pot fi înlocuite cu succes de ingrediente mult mai prietenoase cu silueta si care au un continut mai scazut de grasimi.
Piure de cartofi – reteta
Ingrediente Piure de cartofi:
- 5 cartofi – 6 cartofi
- un varf de cutit de sare
- o jumatate de ceasca de lapte
- doua linguri – trei linguri de unt
- un galbenus de ou
Mod de preparare Piure de cartofi:
Curata cartofii, taie-i sferturi si fierbe-i in atata apa cat sa ii acopere. Cand s-au inmuiat, scurge cartofii si zdrobeste-i. Sareaza cartofii si bate-i bine cu telul, adaugand cate o lingura de lapte fierbinte, timp de aproximativ 10 minute. Cand piureul a devenit alb si spumos, poti adauga in el untul si galbenusul. Pentru un piure si mai gustos, in special pentru copii, poti pune smantana, un galbenus si putin zahar.
Modalitati de servire pentru Piure de cartofi:
Piureul de cartofi, este o garnitura atat de comuna si de usor de preparat, iar acesta poate fi servit si la mese festive, prezentat in diverse feluri decorative:
- In forma de piramida, presarat cu patrunjel fin
- Asemeni unei coroane, in jurul unui platou rotund, alternand o lingura de piure de cartofi cu una de piure de morcovi
- Asezat pe un platou oval, acoperit cu un strat de ceapa prajita, taiata felii rotunde
- In forma unui cerc care inconjoara friptura asezata in mijlocul unui platou rotund
Pofta buna!
Pentru cele mai noi retete de cartofi va asteptam si pe pagina de facebook Cartofior.ro
Daca ti-a placut reteta, vezi si alte retete din categoria Garnituri
3 thoughts on “Piure de cartofi (reteta clasica de piure de cartofi)”
Comments are closed.